Acest sport este ideal pentru cei miciFrumusetea unor cursuri pentru copii de balet este ca antrenamentul ii invata pe cei mici mult mai mult decat sa danseze si sa interpreteze pe scena intrucat baletul este una dintre cele mai gratioase forme de dans. Sunt multe lucruri de iubit atunci cand vorbim despre acest sport; gratia, eleganta si usurinta cu care dansatorii isi desfasoara dansul pe scena. La www.balet.ro vei gasi disponibile lectii de balet adecvate oricarei varste, iar copiii vor putea invata ceva mai mult decat coordonarea si miscarile de dans.

Beneficiile fizice ale baletului

Baletul este un mod minunat pentru ca cei mici sa isi dezvolte forta si masa musculara, sa devina mai supli si sa ramana sprinteni si in forma. Printre primele lucruri pe care le invata micutii in clasa este cum sa adopte o postura corecta si cum sa se miste cu gratie, iar aceste abilitati, invatate la o varsta frageda, vor ramane impregnate in caracterul copilului si il vor ajuta sa creasca si sa se dezvolte in mod armonios.

Odata ce un copil incepe cursurile de balet, se va putea observa cum gradul de constientizare a corpului, auto-controlul, abilitatile de coordonare si echilibru se vor imbunatati enorm si in cazul copiilor care practica baletul, o postura incorecta nu exista. Gama larga de miscari de balet, precum piruetele si salturile imbunatatesc sanatatea cardiovasculara. In plus, un copil care invata balet de la o varsta frageda va reusi sa se adapteze usor si la alte stiluri de dans, cum ar fi jazzul sau dansul contemporan. Aceste cursuri pentru copii de balet sunt, de asemenea, un mod minunat pentru ca un copil hiperactiv sa isi elibereze energia intr-un mod care este benefic nu numai creativ si fizic, ci si emotional si social.

La nivel emotional

Beneficiile baletului nu sunt doar fizice. Cei care participa la cursuri pentru copii de balet se dezvolta si emotional. Parintii ai caror copii sunt timizi vor observa o imensa imbunatatire a increderii copilului lor. Copiii se simt mandri si impliniti atunci cand interpreteaza pe scena, ceea ce sporeste stima de sine si invata sa se exprime mai bine prin folosirea trupurilor si expresiilor faciale pentru a spune o poveste si pentru a exprima emotii. Invatandu-i cum sa fie expresivi la o varsta frageda ii va ajuta pe adolescentii sa fie deschisi in discutii atat cu parintii, cat si cu profesorii. Miscarile de balet necesita, de asemenea, atentie si concentrarea pentru ca rezultatul sa fie unul perfect, iar copiii care dobandesc aceste abilitati le folosesc automat in studiile lor si in viata de zi cu zi.

La nivel social

Expertii si profesorii sunt de parere ca acei copii care invata balet respecta mai bine instructiunile si stiu cum sa lucreze mai bine in echipa. De asemenea, ei raspund favorabil obiectivelor stabilite, gestioneaza mai bine stresul si sunt mai disciplinati atunci cand vine vorba de munca lor scolara. Mai mult, lucrul in echipa in timpul orelor de balet ii ajuta pe copii sa construiasca incredere si prietenie cu ceilalti si sa nu fie introvertiti.

Related Post