Ai nevoie de releveu pentru locuinta?Te gandesti sa-ti cumperi o casa veche pe care sa o consolidezi si careia sa-i aduci multiple imbuntatiri pentru tine si familia ta? Ei bine, vei avea nevoie de un plan releveu pentru noua ta locuinta si asta deoarece releveul este o piesa esentiala fara de care nu ar fi posibile proiectele de interventie asupra unor case existente: consolidari, reabilitati, refunctionalizari, transformari.

Releveul este de fapt operatia de masurare, desenare si reprezentare la scara a unor elemente ale constructiei, ale unui ansamblu de constructii sau ale unui detaliu constructiv. Aceasta este piesa esentiala si premergatoare oricarei interventii care se va efectua asupra unei cladiri existente.

Mai mult decat atat, releveul pune in evidenta elementele definitorii ale spatiului, tipologia planului, compozitia fatadelor, reparația acoperișului, decoratia si elementele constructive.

Pentru a putea pune la dispozitia celor care au nevoie de acest serviciu, EuroSurvey ofera relevee pentru case folosind standardul BOMA. Aceasta este cea mai frecvent metoda de masurare utilizata si este folosita in intreaga lume de catre proprietarii de cladiri cu destinatie de birouri, chiriasi, evaluatori si consultanti imobiliari. Aceasta metoda se poate folosi pentru orice cladire, indiferent de anul constructiei, tipul ei sau designul arhitectural.

Aceste standarde, BOMA, au fost create special pentru o cat mai buna administrare a suprafetelor si costurilor aferente unui imobil. Acesta se refera la cladiri de birouri, retail, rezidentiale, industriale, cat si cu functiune mixta. Este mai mult decat util inclusiv pentru un investitor pentru ca e important sa stie exact care este suprafata inchiriabila a cladirii, a fiecarui nivel daca este cazul, cat si cuantumul spatiilor comune. Tarifele pentru acest tip de lucrari sunt pe mp construit si pot varia in functie de dimensiunea proiectului.

Releveele realizate de EuroSurvey vor permite o detaliere tehnica superioara. Un plan releveu va contine cote generale, destinatiile si suprafetele, precum si informatii despre latimea si inaltimea golurilor si a parapetilor.

Concluzionand, scopul unui plan releveu este realizarea unei documentatii tehnice cat mai precise si complete atat asupra cladirilor pentru care nu exista date respective, planuri, sectiuni, fatade, detalii, cat si pentru cele al caror proiect initial exista dar care, din diferite motive cum ar fi, erori de executie, transformari, degradari, nu mai corespunde situatiei reale.

In ceea ce priveste costurile unui plan releveu, releveu casa, releveu cladire, releveu apartament, acesta variaza in functie de suprafata si gradul de detaliu. Astfel, pentru o evaluare exacta este necesara intotdeauna o vizita pe teren si stabilirea conditiilor de lucru, adica, continutul planului releveu.

Luati legatura cu unul dintre specialistii EuroSurvey si veti avea in cel mai scurt timp, servicii complete si de cea mai inalta calitate in domeniu!

Related Post