Am auzit multe lucruri despre anticonceptionalePentru ca de cele mai multe ori nu sunt pregatite pentru o sarcina, avem nevoie de o metoda contraceptiva, iar doctormit.ro va propune administrarea anticonceptionalelor.

Anticonceptionalele pot impiedica aparitia unei sarcini nedorite in proportie de 99%, acesta fiind marele avantaj al anticonceptionalelor.Recomandarea de administrare a acestora este ca se pot lua pe o perioada de 5 ani fara pauza, ulterior se opresc pentru 6 luni sau un an. In cazul in care vom face pauze mai dese in administrare se pot produce dereglari hormonale.

In continuare, doctormit va prezinta si alte avantaje ale administrarii anticonceptionalelor:

  • reducerea durerilor menstruale si reglarea ciclului, reducerea pierderilor de sange din timpul menstruatiei
  • reducerea simptomelor asociate sindromului premenstrual
  • eliminarea durerilor din timpul ovulatiei
  • reducerea semnificativa a riscului de cancer endometrial, ovarian si colorectal, precum si riscul de a dezvolta afecţiuni benigne ale sanului
  • reducerea frecventei chisturilor ovariene, ameliorarea acneei

Anticonceptionalele pot determina si o serie de simptome neplacute, precum senzatia de voma, cefalee, tensiune si dureri mamare, crestere in greutate, in special pe parcursul primelor cicluri de administrare sau in cazul unei administrari neregulate.

Un alt dezvantaj, este faptul ca pilulele nu asigura protectie impotriva bolilor cu transmitere sexuala.

O data cu aparitia anticonceptionalele ca metode de evitarea unei sarcini au aparut si diferite mituri si supozitii privind proprietatile si caracteristicile anticonceptionalelor, unele dintre acestea fiind fals, altele adevarate si pentru aceasta pe doctormit.ro citeste miturile despre anticonceptionale.

-anticonceptionlele sunt sigure 100%, mit ce este fals, deoarece acestea nu te pot proteja impotriva bolilor cu transmitere sexuala.De altfel, nici o metoda contraceptive nu iti poate garanta siguranta 100% impotriva sarcinilor nadorite.

-in administrarea de anticonceptionale sunt necesare pauze, mit fals, pentru ca ceea ce este important este ca trebuie sa-I acorzi organismului tau, o perioada de acomodare in ceea ce priveste administrarea acestora, iar in cazul in care ai luat in mod regulat aceste pilule nu ai de ce sa simti reactii adverse

-administrarea anticonceptionalelor ingrasa? Acesta este cel mai frecvent mod despre care se discuta in legatura cu anticonceptionalele, dar nu este adevarat.Singura modificare care se poate observa la unele femei este datorata retinerii de apa

-prin folosirea pilulelor contraceptive vom avea probleme cu petele si acneea

Este foarte adevarat ca exista posibilitatea de a se amplifica unele probleme ale tenului si implicit cu acneea, dar de obicei pilulele contraceptive au un efect pozitiv.

-anticonceptionalele se pot lua impreuna cu alte medicamente?

Antibioticele sau antidepresivele pot impiedica ca pilulele contraceptive sa-si mai faca efectul.

-anticonceptionalele dau foarte multe efecte secundare

In primele luni de administrare, in jur de 3 luni, la majoritatea femeilor apar diverse efecte secundare dar dupa ce organsimul s-a obisnuit, efectele adverse ar trebui sa dispara, de aceea este recomandat ca anticonceptionalele sa se ia doar in urma unui consult la un medic specialist

-administrarea pilulelor contraceptive duce la infertilitate, este un alt mit fals, deoarece nu exista nici o legatura intre problemele de fertilitate si folosirea pe termen lung a pilulelor contraceptive.

Related Post