Antalya – cumpăna dintre nou și vechiSituat strategic între tradițional și modern, Antalya este orașul cu o istorie și o energie vibrantă pe care nu ai cum să le trecu cu vedere. Poziționat extrem de strategic, într-o peninsulă din Marea Mediterană, acesta reușește să livreze turiștilor peisaje superbe, istorie cuceritoare și experiențe noi din toate punctele de vedere. De-a lungul timpului orașul a devenit o adunare de forțe, iar astăzi se mai pot simți elementele de influență a imperiilor care au trecut pe acolo: Roman, Bizantin sau Otoman. Astfel, pentru o vacanță fantastică, alege charter Antalya, care să îți ofere clipe de neuitat. 

Termessos

Cetatea Termessos care a fost construită în secolul al IV-lea pe un platou situat la aproximativ 1000 de metri înălțime, este una dintre cele mai cunoscute și apreciate obiective turistice din Antalya. Aceasta este construită în jurul unei piețe, a unui teatru sau a unui odeon care datează chiar din perioada romană. Acolo veți putea să admirați un mausoleu care a fost construit în aceeași perioadă, iar istoria de acolo te va fascina cu siguranță. Cetatea este cunoscută ca fiind una dintre cele care au rezistat asalturilor lui Alexandru cel Mare în Antichitate. 

Moscheea lui Pașa Camii 

Construită în anul 1570, Moscheea poartă astăzi cu ea numele Pașa Camii și este una dintre cele mai vizitate atracții turistice din Antalya. Aceasta este formată din dintr-o singură cupolă care se sprijină pe un cadru care are 10 colțuri, iar interiorul este bogat decorat cu gresie de Iznik și cu numeroase coloane din marmură și picturi murale. 

Cetatea Perge 

Pentru a afla mai multe despre Antalya, vei fi nevoit să faci o vizită și la Cetatea Perge, care păstrează între pereții ei unele dintre cele mai frumoase și mai spectaculoase edificii antice, precum o piață, un teatru vechi, un stadion, și multe altele. Te vei putea plimba pe străzile pavate și vei putea admira biserica bizantină, având în fața ta unul dintre cele mai vechi obiective turistice din oraș. Acesta datează încă din anul  1000 î. Hr., iar astăzi vei mai putea admira doar arcadele care au fost pe jumătate distruse. Cu toate acestea, locația este una dintre cele mai cunoscute și vizitate, iar acest lucru se datorează în special anilor de istorie prin care a trecut și întâmplărilor mărețe pe care le-a cunoscut. 

Aqualand Antalya 

Dacă este în vacanță cu cei mici, nu trebuie să uiți să faci o vizită de câteva ore și la Aqualand Antalya, care cu siguranță se va transforma în cea mai educativă și interactivă experiență pentru aceștia. De altfel, întreaga experiență este una binevenită și pentru adulți, care pot admira spectacolul cu delfini, lei de mare și balenele albe, și de un parc acvatic cu tobogane de 100 m, iar tuneluri sub apă vor transforma totul într-o poveste plină de magie. 

Related Post