Ce boli pot tratata celulele stemCelulele stem au revolutionat sistemul medical intrucat astazi avem posibilitatea de a trata peste 80 de boli grave, fara a fi nevoie de proceduri complexe si care sa se desfasoare pe perioade lungi de timp. Lista cu afectiunile tratabile se asteapta a fi completata in viitorul apropiat si cu alte boli complicate pe masura ce vor avansa si cercetarile oamenilor de stiinta.

Unul dintre principalele avantaje aduse de tratamentele cu celule stem este acela ca nu mai e nevoie de asteptarea pe liste interminabile pentru gasirea unui donator compatibil. Procedurile sunt complicate in acest sens, pe cand prin folosirea celulelor stem exista sanse foarte mari de compatibilitate intre frati, surori, parinti si alte rude, insa chiar si atunci cand nu exista nicio legatura de rudenie. Aceste celule pot fi prelevate prin diferite proceduri, insa una dintre cele mai bogate surse este reprezentata de cordonul ombilical imediat dupa nastere, iar procedura de prelevare este foarte simpla si minim invaziva.

In acelasi timp, cu ajutorul acestor celule speciale chiar se por crea organe sau diferite tipuri de tesut care sa fie folosite pentru unele tratamente, pe cand in prezent cel mai des se apeleaza la cele care sunt donate pentru repararea tesuturilor si organelor afectate in urma unor boli sau accidente. Pentru ca cererea este foarte mare, si lista de asteptare este direct proportionala, iar printre afectiunile in cazul carora celulele stem se asteapta a fi eficiente se pot numara Parkinson, diabetul de tip 1, arsuri, afectiuni ale inimii, artrita, osteoporoza si nu numai.

Asigurarea sanatatii copilului tau

Exista o multime de statistici care determina faptul ca cei mici sunt afectati de probleme care in trecut nu erau asociate decat cu adultii si cei trecuti de prima tinerete, motiv pentru care este important ca toate acestea sa fie tratate cat mai repede cu putinta, atunci cand exista cate o solutie viabila. Totusi, celulele stem recoltate imediat dupa nastere pot duce la tratarea a multor afectiuni complicate, ocazie cu care se asigura sanatatea celor mici. Acestea sunt prelevate si depozitate in banci speciale, urmand a fi folosite atunci cand este nevoie, chiar si peste un deceniu, intrucat celulele stem nu isi pierd din proprietati de-a lungul timpului.

Simplu si rapid

Avand in vedere faptul ca o sursa bogata de celule stem este sangele cordonului ombilical, daca nu se profita de prezenta acesteia sursa va fi irosita, cand ar avea un potential major sa salveze vieti. In plus, procedura este foarte simpla, se pune in aplicare in scurt timp, astfel ca nu exista motive pentru care sa nu se apeleze la aceasta. Descopera toate avantajele aduse si apeleaza la recoltarea de celule stem pentru ca familia ta sa fie in deplina siguranta.

Related Post