Cele mai frumoase temple din ChinaChina reprezinta una dintre cele mai vechi culturi ale lumii, iar imperiul sau masiv a fost marcat cu o multime de temple buddiste si constructii impresionante. Unele dintre acestea sunt foarte populare si faimoase in intreaga lume, in timp ce multe sunt ascunse si sunt cel putin la fel de valoroase, vizitarea lor fiind ideala pentru cei care prefera sa evite aglomeratia specifica altor locuri.

Jokhang

Cei care ajung aici vor trece pe langa pelerinii buddisti veniti aici sa se roage la picioarele unei statui aurii ce il infatiseaza pe Buddha veche de 1.300 de ani. Templul este intretinut de catre scoala Gelug, insa sunt acceptate si alte secte aici, astfel ca turistii au ocazia de a admira acoperisul din aur stralucitor al acestui templu care se ridica pe doua nivele. Dimineata templul poate fi vizitat, intrucat in cursul serii, mare parte din acesta este inchis si vizibil doar prin gratiile sale.

Manastirea Hanging

Construita pe o stanca la o altitudine de 75 de metri, manastirea Hanging atrage o multime de turisti, in special pelerini care vin aici sa se roage. Aceasta este sustinuta de niste stalpi lungi, iar poduri inguste si coridoare mici fac legatura intre camerele de rugaciuni. Totusi, numarul mare de vizitatori a facut ca eficacitatea fundatiei cladirii sa se erodeze, motiv pentru care in viitorul apropiat va fi interzis accesul strainilor. Manastirea a fost construita in anul 491 si inca pastreaza elementele arhitecturale de la acea vreme, trecand cu brio testul timpului.

Templul Raiului

Acesta reprezinta cel mai faimos templu din China, chiar daca din punct de vedere tehnic nu este un templu, ci un altar. Aici nu se gasesc calugari sau pelerini, insa vizitatorii vor fi intampinati de o arhitectura splendida in inima Beijingului, iar gradina bine intretinuta are 4 intrari principale, fiind intretinuta cu meticulozitate. De asemenea, cladirile din cadrul acestui complex sunt rotunde, in timp ce fundatia lor este patrata, insa turistii sunt atrasi si de peretii cu ecou. Intreaga structura a fost construita pentru un imparat cunoscut sub numele de Fiul Raiului, care folosea acest altar pentru a se ruga pentru bunastarea oamenilor.

Related Post