Cursurile de kickboxing îți oferă siguranța de care ai nevoie
Sălile de kickboxing reprezintă pentru mulți un mediu sigur și stabil. De ce? Pentru că există numeroase momente în viața când ajungem în situații pe care nu le putem controla. În urmă cu mai bine de un an, am fost martoră la un incident neplăcut: colega mea de muncă a fost atacată de o persoană rău intenționată. Sentimentul de neputință pe care l-am simțit în acel moment m-a făcut să înțeleg că există laturi ascunse în fiecare dintre noi, cel puțin în cazul meu. N-am putut să o ajut când avea cea mai mare nevoie de mine, pentru că am împietrit instant, nemaiputând reacționa. Loredana a rămas fără ghiozdanul în care avea laptopul de la muncă și cu o traumă care va persista pentru o perioadă lungă de timp. Din fericire, nu a fost rănită, însă a fost amenințată că dacă nu face ce i se spune, ajunge să sfârșească înjunghiată.

După câteva zile de la incident, am decis că este timpul să fac o schimbare în viața mea, așa că m-am înscris la cursuri de kickboxing în București. Am avut surpriza de a întâlni o echipă de oameni foarte interesanți de la care am învățat o grămadă de lucruri, inclusiv ce ar trebui să fac și cum să mă comport ca să evit un astfel de incident în care viața mea e supus unui risc. Prin urmare, în sălile de kickboxing nu înveți doar cum să te bați, ci și metode prin care poți atenua un conflict fără violență. Mi s-a părut super tare! Recomand cu încredere tuturor persoanelor care au trecut prin situații asemănătoare sau care pur și simplu vor să se simtă în siguranță, să se alăture unei astfel de comunități. Am fost primită cu brațele deschise, iar acest lucru contează enorm pentru mine.

După o lună de mers la sală, am convins-o și pe Loredana să ni se alăture. Se pare că îi place foarte mult, iar unul dintre motivele pe care le-a invocat este acela că se simte mai sigură pe sine. Mă bucur că am luat această decizie, însă mă bucur și mai mult pentru prietena mea că a reușit să treacă peste acel moment terifiant. Există o vorbă des folosită de români: „n-ar cum să mi se întâmple mie”, dar uite că situațiile de acest fel apar când nu te aștepți. Este bine să fii pregătit din punct de vedere emoțional și să știi metode prin care poți aplana conflictul. Nu pot spune că după câteva luni de kickboxing pot să mă bat cu orice de pe stradă, însă am învățat câteva tehnici de autoapărare și mă simt mai sigură pe mine că dacă lovesc, n-o să fiu eu cea care suferă.

Related Post