De ce sa alegi o drujba de calitate?Achizitionarea unei drujbe poate parea o sarcina dificila pentru un novice sau un profesionist incepator deoarece exista o multime de variante si optiuni care trebuie luate in considerare inainte de a lua decizia de a cumpara drujba perfecta. Cand cautati sa cumparati o drujba, va trebui sa luati in considerare tipul de ferastrau de care aveti nevoie, ce marca are caracteristicile necesare pe care le urmariti si daca exista posibilitatea de a atasa accesorii specifice pentru drujba.

Pentru diferite activitati

Drujba este o unealta eficienta si relativ usor de folosit pentru taierea copacilor si a crengilor sau a altor activitati care implica taierea. Aceste drujbe de la unelte export sunt folosite de o gama larga de persoane, printre care: pompieri, dulgheri, artisti, diversi proprietari de case, in arboricultura sau de catre gradinari in cadrul amenajarilor de gradina. Taierea lemnului va fi mai usoara, mai rapida si pur si simplu mai satisfacatoare, o drujba va transforma o sarcina obositoare intr-o activitate tolerabila sau chiar placuta.

Cum alegi drujba potrivita?

Daca sunteti o persoana tipica cu o nevoie ocazionala de folosire a unei drujbe, avand nevoie sa taiati lemne de cateva ori pe an, atunci o drujba cu motor electric ar trebui sa vi se potriveasca foarte bine. Pe de alta parte, daca sunteti nevoiti sa taiati copaci de dimensiuni medii sau lucrati in padure, atunci veti avea nevoie cu siguranta de serie de drujbe de la unelte export cu un motor pe benzina, cu o capacitate cilindrica de cel putin 45cc sau mai mare.

Totodata veti avea nevoie de un lant puternic pentru acea drujba pe benzina, daca taiati lemn tare, cum ar fi: frasin, artar, mesteacan, fag sau stejar. Daca intentionati sa folositi drujba doar pentru cateva zile ale anului, atunci recomandarea este sa cumparati o drujba cu motor electric, deoarece nu va trebui sa va faceti griji in legatura cu intretinerea, insa este important de stiut ca cele cu motor pe benzina necesita mult mai multa intretinere.

Intretinerea si depozitarea drujbei

Pastrati drujba intr-un loc uscat, ferit de praf, iar in cazul drujbelor cu motor pe benzina, goliti rezervorul de combustibil intr-un loc bine ventilat si apoi curatati-l insa nu uitati sa scurgeti carburatorul mai intai, pentru a impiedica blocarea diafragmelor acestuia. Scoateti lantul si bara de ghidare, curatati-le si pulverizati-le cu ulei de protectie, si depozitati-le intr-un loc uscat, bine ventilat si protejat de vreme.

Pastrarea in aer liber nu este recomandata, pe cand o curatare preventiva inainte de a o depozita pentru o perioada indelungata va face ca drujba sa fie gata de utilizare atunci cand va veti decide sa o folositi din nou, fara a fi nevoiti sa o desfaceti pentru a indeparta si curata eventualele depuneri sau blocaje.

Related Post