Despre Noe si arca saDe obicei eu nu preiau articolele din alte surse, poate unele poze, dar acest e-mail tare m-a facut sa zambesc cand l-am primit zilele trecute. Comentariile de rigoare le astept de la voi, ale mele se afla in parantezele de dupa fiecare replica. 
ARCA LUI NOE
CIOCANITOAREA   AR   TREBUI   SA   PLECE!

Tot ce trebuie sǎ stiu despre viatǎ am invǎtat de la Arca lui Noe
1. Nu pierde barca (la pariuri, la poker, nu semna acte fara sa le citesti).
2. Aminteste-ti  cǎ toti  suntem in aceeasi barcǎ (pana la un punct, desigur, dupa aia fiecare cu barca lui – asta cand unul s-a ajuns si altul nu).
3. Fǎ-ti planuri in avans… nu ploua cand Noe si-a  construit arca (vezi ce inseamna sa fii paranoic?! Verifica apa si gazul de mai multe ori, eventual intoarce-te din drum asa ca mine).
4. Cand vei avea  600 de ani , e posibil ca cineva sǎ-ti cearǎ sǎ faci ceva cu adevǎrat important (sau poate atunci va fi descoperita contributia ta in folosul umanitatii).
5. Nu  asculta criticile ; mergi  inainte cu treaba care trebuie fǎcutǎ (Criticile constructive chiar nu-s rele… Si-apoi, ce rost mai au criticii literari in aceasta ecuatie?! Sunt de acord cu afirmatia cu conditia ca acest cuvant, “criticile”, sa fie inlocuit cu “rautatile”, “barfele”, “descurajarile”, etc).

6. Construieste-ti  viitorul pe premise inalte (si nu privi prea mult in urma, sau in jos, ca sa nu ametesti de la atat intors capul. Desigur, pastreaza o imagine clara a locului de unde ai plecat).
7. De  dragul  sigurantei , cǎlǎtoreste  in  pereche (Mereu e mai usor in doi sau alaturi de oameni dragi).
8. Viteza nu e totdeauna un avantaj. Serpii erau pe arcǎ impreunǎ cu gheparzii (Adica mai pune frana nu te lasa furat de mirajul lucrului facut repede si prost).
9. Cand esti stresat, pluteste pe apǎ  o perioadǎ (Mergi la spa!!! Sau la shopping, dragaaa! Serios acum, odihna e foarte importanta).
10. Aminteste-ti, Arca a fost  construitǎ de amatori ; Titanicul de profesionisti (Nu stiu daca ar trebui sa fie incurajator sau nu. Cert este ca uneori profesionistii sunt si dintre cei care au terminat facultatea cu 5. Deci aveti grija la cine apelati! Pe baza acestei fraze cred ca voi scrie un articol separat, mi-au venit niste idei).

Related Post