Dintotdeauna m-a atras frumusetea OlandeiUna dintre cele mai populare destinatii turistice din Europa, Amsterdam, este foarte cunoscuta pentru atmosfera de petrecere, voie buna si distractie. Cu toate acestea, capitala Olandei ofera mai mult decat atat, cum ar fi faimoasele sale canale, cladiri istorice, muzee de talie mondiala si atractii faimoase precum casa Anne Frank, Vondelpark sau Bloemenmarkt, piata de flori plutitoare. Asadar, daca iti doresti sa te bucuri de toate acestea alege o mini-vacanta in Amsterdam de la Fabrica de Vacante. Aici gasesti tot ce ai nevoie pentru a scapa de stresul planificarii, de la bilete de avion, cazare, pana la masini de inchiriat.

Canalele

Faimoasele canale au fost construite in secolul al XVII-lea pentru a controla fluxul raului Amstel (de unde provine si numele faimoasei beri). Comercianti au descoperit ca era o metoda ideala si pentru a-si evidentia conacele, iar o plimbare cu barca de-a lungul unui dintre cele 100 de canale ale orasului ofera vizitatorilor un mod relaxant de a admira arhitectura specifica olandeza.

Rijksmuseum

Ocupandsectiunea de nord-est a Pietei Muzeului, Rijksmuseum este probabil cel mai important dintre muzeele de arta si istorie ale natiunii. Colectia totala numara mai mult de un milion de artefacte datand din secolul al 13-lea incoace. Deschis in 1885, muzeul are in prezent de jur de 8000 de obiecte expuse, dintre care cele mai cunoscute sunt picturile lui Rembrandt, Frans Hals sau Johannes Vemeer.

Van Gogh Museum

La mica distanta se regaseste si Muzeul Van Gogh care gazduieste cea mai mare colectie de tablouri si scrisori ale artistului. Expusa cronologic, opera de arta ofera vizitatorilor o privire intima asupra stilului in evolutie al lui Van Gogh. Gazduit intr-o cladire cu patru etaje proiectata de Gerrit Rietveld in anii ’70, muzeul este unul dintre cele mai vizitate actractii turiste din Amsterdam.

Casa Anne Frank

Una dintre cele mai mari atractii turistice, Casa Anne Frank este situata de-a lungului canalului Prinsengracht. In aceasta structura s-a ascuns Anne Frank, impreuna cu familia ei si alti 4 evrei de autoritatile naziste in timpul celui de-a Doilea Razboi Mondial. Casa a fost privita ca un memorial al Holocaustului din 1947, cand tatal Annei a publicat jurnanul pe care Anne l-a scris in timp ce traiau ascunsi in cladire. Casa a fost deschisa ca muzeu in 1960, iar vizitatorii pot vedea incaperile in care Anne a trait, precum si exponate care cronicizeaza viata ei atat de scurta.

Bloemenmarkt

Localizata intre Muntplein si Koningsplein, pe malul de sud al canalului Singel, Bloemenmarkt este singura piata de flori plutitoare din lume, iar in fiecare zi, vanzatorii incarca standuri si baraje  plutitoare cu flori si becurile pentru care Olanda este renumita.

Related Post