E bine sa ai asigurarea facutaInainte de a cunoaste ce tipuri de asigurari pentru persoane fizice putem incheia cu ajutorul agentiei FlyInsurance sa vedem ce inseamna asigurarea.

Asigurarea este o operatie financiara prin care asiguratorul se obliga ca in schimbul unei sume de bani primite periodic sa despagubeasca pe asigurat pentru pierderile pe care acesta le-ar putea suferi in urma unor intamplari independente de vointa lui. Mai exact, a avea o asigurare inseamna sa iti acoperi bunurile, sanatatea sau chiar viata impotriva posibilelor riscuri la care esti expus.

De regula, asigurarile se adreseaza catre doua mari categorii de consumatori, respectiv persoanele fizice si persoanele juridice.

In ceea ce priveste asigurarile pentru persoane fizice ce se pot incheia la FlyInsurance, acestea se impart in:

  • asigurari auto, respetiv discutam despre polita RCA si polita CASCO. Polita RCA este o polita obligatorie care acopera daunele pe care le producem altora, iar polita CASCO este facultativa si acopera daunele propuse propriei masinii.
  • asigurari de locuinta care se impart in doua categorii, polita PAD, obligatorie si polita facultativa. Spre deosebire de asigurarile auto, ambele acopera daunele produse locuintei aflate in proprietatea proprie. Exista clauze separate pe polita facultativa, printre care clauza de raspundere civila, care acopera daunele produse vecinilor.
  • asigurari de sanatate care acopera eventualele analize, interventii chirurgicale, tratamente, zile de spitalizare, interventii stomatologice, si in cazuri exceptionale, nasterea si cheltuielile prenatale.
  • asigurari de calatorie in strainatate care sunt de fapt tot asigurari de sanatate pentru cazurile cand beneficiarul are nevoie de interventii medicale in afara tarii de resedinta. Fie ca sunteti plecat ca turist, pentru munca sau pentru o competitie sportiva, asigurarea pentru calatorie in strainatate acopera majoritatea situatiilor aparute peste hotare cu clauze suplimentare de raspundere civila, pierderea sau furtul bagajelor, asigurare pentru sporturi de sezon sau repatriere in situatiile cele mai triste.
  • pensii private si asigurari de viata, insemnand asigurarile cu acumulare de capital ce contin deseori clauze referitoare la imbolnavire sau deces. Acestea se incheie pe termen lung, iar la sfarsitul perioadei, asiguratul intra in posesia capitalului acumulat. Capitalul acumulat va fi mai mare decat suma totala a primelor platite ca urmare a reinvestirii de catre compania de asigurari.
  • asigurarea de malpraxis este tipul de asigurat este destinat anumitor profesii ce pot avea un grad de risc ridicat pentru terte persoane in cazul aparitiei de erori. De acest tip de asigurare pot beneficia medicii, inginerii, arhitectii, asistentii medicali.

Cu siguranta veti avea nevoie de cel putin un tip de polita, si pentru pentru ca ne dorim sa faceti alegerea potrivita, un reprezentant FlyInsurance va sta la dispozitie oricand, cu toate informatiile necesare.

Related Post