Imi e mult mai comod sa folosesc acum centrala termica



Dupa ce ne instalam o centrala termica cu siguranta vom avea nevoie si de un termostat. Termostatele ambientale sunt regulatorii de temperatura de la care declanseaza pornirea si oprirea sistemului de incalzire. Termostatul va depista temperatura aerului din incapere si cand aceasta valoare va scadea sub valoarea reglata va declansa instalatia de incalzire sa functioneze, iar cand temperatura aerului atinge valoare setata va inchide echipamentul de incalzire. Prin utilizarea optima a unui termostat ambient se urmareste sa gasim valoarea cea mai scazuta de reglaj a temperaturii la termostat si care sa ofere in acelasi timp confortul termic dorit.

Pe piata exista mai multe tipuri de termostate ambient, respectiv termostate mecanice si termostate electronice. Un termostat electronic poate fi cu afisaj digital sau fara afisaj.

O alta clasificare a termostatelor le imparte pe acestea in termostate cu fir si termostate fara fir sau altfel spus, wireless.

Functionarea celor 2 categorii de termostate, cu si fara fir, nu difera pe partea de control a temperaturii, singura diferenta fiind cablul electric intre termostat si aparatul de incalzire si racire si aparitia comunicarii prin unde radio.

In cazul termostatului wireless exista un cablu intre aparatul de incalzire, racire si transmitatorul de unde radio al termostatului care poate fi pozitionat in apropiere. Cu alte cuvinte, un termostat wireless se compune din unitatea emitatoare si unitatea receptoare, care se conecteaza la elementul de incalzire si racire prin cablu si este situata in apropierea acestuia. Emitatorul poate fi amplasat in orice camera sau poate fi mutat dintr-o camera in alta, comunicatia realizandu-se prin unde radio.

Avantajele folosirii unui termostat ambient sunt incalzirea confortabila si eficienta a locuintei, o investitie mica si durata scurta de amortizare si economii din punct de vedere energetic si financiar.

Chiar si in conditiile in care termostatul fara fir are avantajul ca poate fi montat in orice incapere a locuintei, urmarind montarea lui in camerele unde consideram ca este cel mai indicat sa avem un control al temperaturii, trebuie sa luam totusi in considere ca pot aparea probleme de comunicare in momentul in care se intrerupe alimentarea cu energie electrica. Din pacate, poate deveni problematica reluarii comunicarii, dar acest aspect difera in functie de modelul pe care il vom alege.

De asemenea, putem opta pentru achizitia de termostat wireless care are prevazuta functia de a se comuta in regim manual, aceasta fiind solutia ideala pentru momentele in care termostatul ramane fara baterii sau transmitatorul se defecteaza.

Pentru a veni in sprijinul clientilor sai, Pro Constructo le da sansa de a cumpara un termostat wireless profesional cu care sa ai ambientul dorit in locuinta ta.

Related Post