Nokia Investeste la TimisoaraGigantul finlandez Nokia intentioneaza sa isi extinda campusul existent din Timisoara, investind circa 70 de milioane de euro, astfel ca acesta va deveni cel mai important centru de cercetare si dezvoltare al industriei de telecomunicatii din tara noastra. Cu alte cuvinte, noul centru se va intinde pe o suprafata de aproape 30.000 de metri patrati si vor fi suplimentate si locurile de munca. La momentul actual, in cadrul filialei romanesti a Nokia sunt angajati circa 1.600 de persoane, iar aceasta cifra se asteapta sa creasca cu inca alte 300 sute. Procedurile vor fi finalizate in primele sase luni ale anului viitor.

Cresteri importante si angajati

Intr-un comunicat de presa transmis de finlandezi se arata faptul ca centrul va functiona non stop si va putea deservi clienti din diferite tari ale lumii, fiind vorbite sapte limbi, printre care franceza, germana, engleza, italiana, spaniola etc. De asemenea, in cadrul acestui centru vor fi implementate noi tehnologii, vor fi pregatite proiecte noi si vor fi optimizate serviciile si produsele existente deja. Pe aceasta cale, campusul Nokia din Romania va juca un rol strategic in dezvoltarea companiei in urmatorii ani. Pe langa cei 1.600 de angajati existenti, dintre cele 300 de pozitii noi ce vor fi deschise, 200 sunt alocate echipei de servicii, in timp ce inca 100 vor fi alocate pentru R&D.

O istorie bogata

Nokia a fost infiintata in 1865, iar in istoria sa de 152 de ani a operat in mai multe domenii, urmand ca in ultimele decenii sa se concentreze doar pe cel al telecomunicatiilor. In 2014 compania avea peste 60.000 de angajati in 120 de tari si isi oferea produsele si serviciile in peste 150 de tari. De asemenea, in ultimii ani s-au inregistrat cresteri semnificative la capitolul venituri, iar in 2016 numarul angajatilor depasea 100.000 in toata lumea.

Tehnologii noi

Compania este prezenta in Romania de 25 de ani si a jucat un rol important in dezvoltarea telecomunicatiilor nu numai pe plan local, adica in orasul Timisoara, ci si regional, in zona Banatului. Tehnologiile care se doresc a fi dezvoltate si imbunatatite in cadrul acestui campus sunt 5G, Gfast, iOT, IP si cloud.

Related Post