Nu rata atractiile din MilanoMilano este unul dintre cele mai frumoase orase italiene, dar si unul dintre cele mai cunoscute din intreaga lume si atrage turisti din toate colturile globului. Istoria se intalneste cu arta la fiecare pas, iar aici sunt disponibile nenumarate activitati pentru toate preferintele, in timp ce romanii care aleg o vacanta in Milano se bucura de confort, intrucat se pot alege curse directe cu avionul din marile aeroporturi ale tarii, totul fiind foarte comod.

Catedrala Milano

Aceasta este de departe una dintre cele mai dezvoltate catedrale gotice din Europa, dar si cea mai mare din intreaga tara si a cincea ca marime din lume. Asadar, este de la sine inteles ca una dintre atractiile principale este reprezentata de dimensiunile sale impunatoare, iar catedrala Milano, cunoscuta si sub denumirea populara de Domul din Milano, a inceput sa fie construita in anul 1386, fiind finalizata aproape 30 de ani mai tarziu. Cu toate acestea, atingerile finale au fost aduse abia in anii ’60, iar de atunci aceasta se prezinta in cele mai grozave conditii, impletind mai multe stiluri arhitecturale.

Muzeul Stiintei si Tehnologiei Leonardo da Vinci

Acest muzeu este gazduit intr-o fosta manastire si aici vizitatorii au ocazia de a descoperi mai multe despre istoria stiintei si tehnologiei, incepand de la primii oameni de stiinta pana la vremurile mai moderne. Bineinteles, atentia este concentrata asupra faimosului Leonardo da Vinci, insa nu au fost uitati nici altii precum Galileo, Newton sau Tesla.

Muzeul de Arheologie

Chiar daca o vacanta in Milano poate duce catre o multime de atractii, pasionatii de istorie trebuie sa viziteze si muzeul de Arheologie. Astfel, aici sunt disponibile nenumarate artefacte descoperite pe teritoriul Italiei, insa si multe altele de origine greaca sau etrusca, printre care sculpturi din piatra si bronz, cea mai cunoscuta fiind una care il infatiseaza pe regele Maximilian.

Related Post