Pentru trasarea precisa a limitelor unui teren stiu la cine sa apelezInainte sa ne apucam de construirea unei case trebuie sa respectam primul pas si foarte important, acela de trasare corecta a terenului, de catre un specialist. Legislatia actuala solicita un proces verbal de trasare teren pentru a va elibera autorizatia de construire.

Trasarea limitelor de proprietate este foarte importanta. Operatiunea topografica este delimitarea si marcarea proprietatii. Executarea masuratorilor e importanta sa rollers fie executata cu ajutorul unor aparate performante, de precizie milimetrica precum folosesc specialistii de la Eurosurvey.

Conditiile in care trebuie sa apelam la ajutorul unui specialist in topografie pentru a trasa si marca limitele proprietatii sunt: inainte de a construi o casa sau o cladire pe un teren pe care il detinem.

Un alt motiv pentru care este recomandat sa apelam la ajutorul unui specialist pentru a trasa limitele de proprietate inainte de a cumpara un teren pe care ne dorim sa construim este ca vom salva timp si resurse.

In urma efectuarii acestor masuratori specifice pentru trasarea limitelor de proprietate se pot constata unele probleme precum: terenul se poate presupune cu cel al unui vecin, situatia din teren nu coincide cu actele din cadastru sau se poate intampla ca gardul sa fie pus gresit.

Daca vom constata aceste probleme inainte de a cumpara un teren vom beneficia de posibilitatea de a le remedia si gestiona inainte sa construim cladiri sau gard pe teritoriul vecinilor si astfel ajungem sa fim scutititi de problemele viitoare rezultate din aceste suprapuneri.

Exista situatii in care proprietarii aleg sa-si masoare singuri terenul, cu o ruleta. Insa ruleta nu numai ca nu are precizia unui aparat topografic profesional, dar poate da erori la trasarile terenului. Prin masurarea cu ruleta nu vom avea posibilitatea de a verifica daca terenul este intr-adevar pozitionat corect in coordonate, conform cadastrului. De aceea, echipa de la Eurosurvey masoara corect unghiuri si distante pe teren. Toate echipamentele folosite de Eurosurvey ofera maxima precizie. In urma lucrarii, Eurosurvey ofera un proces verbal de trasare, iar prin acest document veti avea certitudinea ca au fost efectuate trasari corecte.

Prin colaborarea cu un specialist de la Eurosurvey veti evita toate problemele ce rezulta din trasarea gresita a limitelor de proprietate precum procese sau conflicte cu vecinii pentru suprapunerea de terenuri, constructie sau gard amplasat gresit pe proprietatea vecinului. Gardul amplasat gresit trebuie demolat si reconstruit, ceea ce implica costuri suplimentare si timp pierdut. Cladirea amplasata pe o parte din terenul vecinului necesita procese, masuratori noi, acte noi si taxe aferente, poate chiar despagubirea vecinului.

Din fericire, acum exista specialistii de la Eurosurvey care te vor ajuta sa eviti toate aceste probleme.

Daca aveti nevoie de mai multe informatii sau de o oferta pentru trasarea de cote terenuri, intabulare sau alte servicii de topografie sau cadastru, apeleaza la Eurosurvey.

Are you looking to remodel your home? Renovations can be a great way to increase your home’s value and make it more livable. But where do you start? Check out https://www.sellhouse-asis.com/west-virginia/sell-my-house-as-is-princeton-wv/ for tips on how to plan your renovation, find the right contractor, and choose the best materials.

Related Post