Tratamentul sporitivilor de performanță – „Frigul”
Crioterapia înseamnă tratament la rece, este însă necesar să se cunoască indicațiile și beneficiile reale ale acestei tehnici de recuperare medicală. Avantajele acestei tehnologii au fost descrise în numeroase studii. Multiplele sale acțiuni și efecte asupra mușchilor, reumatismului, sângelui și sistemului imunitar, pielii, afecțiunilor respiratorii și celulitei fac din crioterapia un tratament de-a dreptul revoluționar. Cu toate acestea, este important să înțelegem și să cunoaștem pe deplin proprietățile, beneficiile, dar și limitele crioterapiei pentru a o folosi cât mai bine. Iată diferitele situații în care crioterapia a avut rezultate excelente.

Cum recunoaștem efectele crioterapiei?

Ca un răspuns la răceala severă, ritmul cardiac, volumul vascular cerebral și fluxul sanguin cresc. Mușchii primesc apoi mai mult sânge și oxigen, ceea ce favorizează oxigenarea mușchilor pe de o parte și drenarea și eliminarea deșeurilor metabolice, pe de altă parte. Astfel, după exerciții fizice intense, o ședință de crioterapie poate limita inflamația țesutului muscular și o revenire mai rapidă la normal a funcției musculare.

Crioterapia, un adevărat tratament pentru sportivi

Lumea sportului a fost prima care a adoptat crioterapia. Când un jucător este accidentat pe un teren de fotbal, medicul echipei îl tratează cu o soluție, folosind spray răcoritor pentru a calma durerea. Această crioterapie locală acționează ca un antiinflamator și permite jucătorului să-și reia jocul. Medicii sportivi recomandă crioterapia pentru a tratavânătăile și încordările musculare, entorsele, îmbunătățind performanța și rezistența fizică.

Acțiunea frigului asupra inimii și a sistemului circulator al sângelui este un adevărat atu pentru sportivi. Răcirea corpului poate contribui la o mai bună performanță musculară și o mai bună rezistență la efort. Prin urmare, expunerea corpului la temperaturi extreme înainte de activitatea fizică poate ajuta un sportive să dea un randament mult mai bun atunci când se află pe teren, chiar dacă a suferit și o mică accidentare. house buyers are standing by and ready to deliver free house appraisals to anybody who requests them, just in case the worth of their own property is unclear to them. After taking into account the state the house is in now as well as the location, they will make you an offer that is reasonable to purchase your property. Sell my house fast are often adaptable and eager to collaborate with you to build solutions that are tailored to match each and every one of your requirements. They are aware that selling a property may be a trying experience for a person’s mental well-being and will do all in their power to ensure that the transaction is as painless as is physically feasible. Visit https://www.cashhomebuyersnc.com/sell-my-land-fast-jacksonville-nc/.

Îmbunătățirea performanței atletice nu este singurul beneficiu al crioterapiei întregului corp. Poate juca un rol important în procesul de recuperare, mai exact în creșterea fluxului sanguin, iar asta pentru că permite organismului să elimine mai bine acidul lactic produs în timpul efortului. Acesta este un metabolit care apare atunci când celulele sunt private de oxigen. Acidul lactic este responsabil pentru multe dureri, în special cele musculare. Crioterapia, prin favorizarea drenajului și eliminării acidului lactic, va avea efecte analgezice și antiinflamatorii. O ședință de crioterapie pentru întregul corp poate reduce sau chiar elimina durerea asociată cu crampe și dureri buymyhouse7.com.

Nu-i așa că sună bine?

Prin urmare, dacă sunteți sportiv de performanță și vreți să vă pregătiți așa cum se cuvine de următoarea etapă de concursuri, poate nu ar strica să aveți în vedere, în prealabil, o ședință de crioterapie. Aceasta vă poate ajuta foarte mult în prevenirea durerilor ce pot surveni în timpul competiției.

Related Post