Unde se poate obtine certificatul ISO 14001Pentru a dezvolta o companie exista mai multe solutii, unele mai mult sau mai putin eficiente, insa managerii care isi doresc sa mearga la sigur ar trebui sa se intereseze de o certificare Sicert. Aici pot fi obtinute mai multe tipuri de certificate ISO care sunt recunoscute la nivel mondial si care promit o multime de beneficii, unul dintre cele mai cautate fiind 14001. Acesta se concentreaza pe protejarea mediului inconjurator, ceea ce reprezinta o adevarata preocupare in ziua de azi in conditiile in care poluarea reprezinta o amenintare reala ce afecteaza intregul glob.

Mai multe plusuri

Crearea si pastrarea unei imagini pozitive a unei companii poate fi foarte dificila si implica procese anevoioase, insa certificatele ISO reprezinta o unealta foarte eficienta la care se poate apela oricand. Acestea presupun gestionarea tuturor activitatilor pentru a reduce pierderile prin controlarea consumului, ocazie cu care se faciliteaza chiar relatiile cu autoritatile, fiind mai simplu sa se obtina diferite autorizatii. In acelasi timp, aceasta este o modalitate eficienta prin care o companie se poate diferentia de competitorii directi, fiind cu o treapta inaintea acestora.

Pe plan international

Nu trebuie omis nici faptul ca se deschid portile catre pietele internationale, unde exista posibilitatea de participare la diferite licitatii si unde, adesea, sunt impuse criterii riguroase pentru selectia celor mai buni participanti, ocazie cu care cresterile veniturilor sunt importante.

Usor de obtinut

De cele mai multe ori, pentru a obtine o certificare Sicert e nevoie de un proces de cativa ani, dar in tot acest timp se pot observa imbunatatirile, cresterea fiind treptata. De fiecare data cand sunt constatate nereguli, acestea sunt remediate imediat si sunt luate masurile adecvate pentru ca astfel de situatii sa fie evitate pe viitor.

Adaptarea regulilor

Cum nicio companie nu isi desfasoara activitatea intr-un mod similar, e nevoie ca specialistii de la Sicert sa se adapteze la fiecare in parte pentru identificarea tuturor proceselor care pot avea impact asupra mediului. Bineinteles, conteaza si implicarea companiilor, astfel ca cu cat acestea sunt mai interesate cu atat vor ajunge la obtinerea certificatului intr-un timp mai scurt. Asadar, prin obtinerea certificatului, nu numai ca orice companie ajunge sa creasca si sa fie mai bine vazuta pe piata, insa aceasta contribuie si la salvarea mediului inconjurator.

Pentru orice domeniu

De asemenea, cine este interesat de certificatul ISO 14001 il poate obtine, indiferent de domeniul in care opereaza, intrucat acesta este unul care se poate adapta in toate cazurile. Pe aceasta cale se va imbunatati imaginea generala, va creste numarul clientilor, se obtin venituri mai mari si se pot cuceri noi piete. Cu alte cuvinte, tot ce trebuie sa faci este sa apelezi la Sicert pentru a demara procedurile punerii in practica a regulilor impuse de certificat.

Related Post